Notițe - Despre Ospitalitate

Lansăm Notițe. Așa mici cum sunt, ai zice că notițele n-au viață prea lungă. Uneori le scrii și știi că e și singura dată când le vei mai fi citit vreodată. Totuși, o notiță o faci cu certitudinea că, într-un fel sau altul, te ancorează pentru mai târziu.

În fond un proces de gândire, notițele esențializează idei într-o formă care îți permite să reactivezi o imagine mai amplă atunci când le vei reciti. Iar când o faci, notițele declanșează atât cascada inițială de gânduri, cât și valențe noi, formând alte și alte legături, conlucrând cu timpul și cu țesătura mentală și experiențială alcătuită între timp.

Am pus la cale un scurt podcast ISCOADA cu tot felul de întrebări și, uneori, răspunsuri, chiar din notițe adunate! Primul episod este despre ce mai înseamnă, astăzi, ospitalitatea, iar pentru subiect au fost cardinale notițele de la un curs de antropologie, făcut acum doi ani cu Vintilă Mihăilescu.

Care e legatura dintre ospitalitate și distanță, ospitalitate și teritoriu, și în funcție de ce ne stabilim acest teritoriu? Astăzi redescoperim granițe, se impun distanțe, dar se cântă, totuși, din balcoane. Am migrat online și omenim străinul arătându-i cum ne spălăm pe mâini, decupăm și împărtășim contururi de intimitate și dansăm dansul prieteșugului în comentarii.

Așadar, ascultați în continuare Notițe!

♦ ♦ ♦

Compus, narat și editat de Adnana Cruceanu
Mixaj audio: Cristina Baciu
Ilustrație: Adnana Cruceanu

Muzica (editată de către ISCOADA pentru scopul podcastului):

Scheming Weasel (slower version) by Kevin MacLeod
Link: https://incompetech.filmmusic.io/song/4327-scheming-weasel-slower-version
License:
http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Acasă

Obiecte, atmosfere, mirosuri, texturi, fragmente de memorie și timp

Paștele în Vremea Pandemiei - o Sărbătoare altfel

Oglindirea experiențelor comune formează conexiuni

Le journal c’est moi: semnificații contemporane ale jurnalului intim

Ce dezvăluie jurnalul intim despre diariști și despre societate?

Tabloul domestic al carantinei

Practicile domestice comune împărtășite online ne-au adus împreună